DinerRecepten

15 min pasta (écht niet langer)

Binnen 15 min eten?! Het kan! En nee, dit is geen 15 min meal á la Jamie Oliver want daar klopt geen drol van, dat weten we allemaal.

Soms heb je van die dagen waarin het lijkt dat elke minuut is volgepland. Of dat je gewoon weinig zin hebt om te koken. Het is dan fijn om een makkelijke maaltijd in te plannen. En geloof me, dit is sneller dan een pizza bestellen. Oké, voor deze gebruik ik dus wel een kant en klaar sausje. Hier ben ik niet zo’n fan van maar voor deze maak ik een uitzondering. Hij bevat geen toegevoegd suiker (in tegenstelling tot andere pastasauzen.. ERROR!) en de kcal/ingrediënten zijn top.

Ik gebruik Quorn als vleesvervanger. Quorn ( voornamelijk gemaakt van Mycoproteïne ) levert veel gezondheidsvoordelen. Daarbij is er onderzocht dat Mycoproteïne de spiergroeisnelheid meer bevorderd dan melkeiwitten. Lees hier het artikel.

Gezondheidsvoordelen:

  • weinig kcal ( 100 gr 118 kcal)
  • cholesterol vrij
  • eiwitrijk ( 12,7 gr eiwit per 100 gr ) (= vult goed, minder honger!)
  • ‘compleet plantaardig eiwit’ -> bevat álle aminozuren
  • hoog in vezels ( 5,3 gr per 100 gr)
  • rijke bron aan magnesium en zink

Maar oké, dit was geen artikel over hoe fantastisch Quorn is maar hoe je een snelle pasta maakt. Nu ben je al 15 min kwijt aan het lezen.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 1 pakje Quorn italiaanse stukjes (of de ‘gewone’ stukjes Quorn dés )
  • volkoren pasta
  • macaroni/spaghetti groenten (400 gr). Evt wat champignons extra
  • 2 teentjes knoflook
  • handje pijnboompitten
  • potje pastasaus (ik gebruik; Deen, gwoon, piccante zonder toegevoegd suiker)
  • handje geraspte (30+) kaas.
  • peper, zout en olijfolie

 

Zo maak je het:

Kook de volkoren pasta volgens de verpakking. Verwarm op middelhoog vuur wat olijfolie. Pers de teentjes knoflook uit en fruit dit ongeveer 1 min aan. Zet het vuur ietsje hoger en bak de Quorn mee met de knoflook (ongeveer 5 min).

Voeg hierna de groenten toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Doe de pastasaus bij de rest in de pan en verhit dit ongeveer 1 minuut.

Als je een held bent dan rooster je je pijnboompitten nog even in een droge koekenpan op laag vuur (goed in de gaten houden, brand snel aan). Maar als je dat te veel moeite vind doe je het lekker niet.

Doe alles in een fancy kommetje, beetje kaas en de pijnboompitten er over heen en eten maaaaaar!

 

Enne, dit kun je ook nog eens prima invriezen, ben je volgende keer maar 8 min pasta kooktijd kwijt ;)! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *