15 min maaltijdenDinerRecepten

15 min vegetarische wokschotel

Daar ben ik weer, met een snel gerecht.. Want ja jullie weten het ondertussen, ik hou van lekker eten maar niet te veel werk ;).

Dit gerecht maak ik zelf bijna elke week en ik maak altijd het dubbele zodat ik de dag er na er weer van kan eten. Ik kies voor Quorn stukjes dés omdat ik de verhoudingen top vind als vleesvervanger. Veel vlees vervangers bevatten veel vet en weinig eiwitten en deze is het tegenovergestelde! ( Hier meer info over stukjes dés –> 15 min pasta (écht niet langer)

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 pak stukjes dés (Quorn)
  • 1 zak thaise wokgroenten (of andere wokgroenten, net wat jij lekker vind)
  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 grote teen knoflook of twee kleintjes
  • 1 cm verse gember
  • handje ongezouten cashewnoten
  • 1 lente ui/bos ui
  • Sweet chilli saus
  • Ketjap
  • 2 eieren

evt extra:

  • Chilli poeder

 

Zo maak je het:

Laat de zilvervliesrijst ongeveer 8 min koken in een pan met heet water.

Pak ondertussen een kom waarin je de stukjes dés doet. Voeg 2 flinke el sweet chilli saus toe, pers het teentje knoflook uit, rasp de gember en breng op smaak met wat peper en zout.

Verhit een pan op hoog vuur met olijfolie. Bak hierin de stukjes dés goudbruin aan. Voeg dan de wokgroenten toe en bak dit mee.

Ondertussen bak je de eitjes in een aparte pan met wat olijfolie en snijd je de lente ui in ringetjes.

Als de groente een beetje meegebakken zijn voeg je 2 el ketjap toe en 1 el sweet chilli saus. Je kunt evt nog wat chilipoeder toevoegen.

Serveer in een kom en garneer met de cashewnoten, de lente ui en het ei.

Én voila, weer een makkelijk en lekker gerecht op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *