DinerRecepten

Chilli sin carne

Van een lieve klant van mij mocht ik het boek: ‘ Goud op je bord’ lenen. Super leuk boek met gezonde maaltijden, gemaakt voor topsporters. Ik besloot wat te proberen en koos dit recept uit. Chili con carne maar dan zonder vlees dus sin carne ;). Ik heb het her en der een beetje aangepast maar wij vonden het lekker! (En weer in te vriezen, love it) wil je geen halve blikjes –> dubbele maken en invriezen dus!

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 1 pak quorn stukjes Dés
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 0,5 spaanse peper
  • 300 gr wortel
  • 5 gr verse koriander
  • 0,5 blikje kidneybonen
  • 0,5 blikje kikkererwten
  • klein blikje mais
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 el provenciaalse kruiden
  • 1 el paprika poeder
  • Krop ijsbergsla
  • geraspte kaas
  • 2 wraps volkoren
  • peper en zout
  • olijfolie

 

Zo maak je het

Snijd de ui en wortel in kleine stukjes. Doe een el olijfolie in de wokpan en bak hierin de quorn reepjes kort. Voeg de ui, knoflook, Spaanse peper, wortel, kroriander en kruiden al omscheppend kort mee. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg dit toe. Bak weer even kort mee. Voeg daarna het blik gezeefde tomaten toe en laat het even 5 min doorpruttelen zodat het niet te vochtig is.

Verwarm de wraps kort in de magnetron, serveer een gedeelte in een wrap met wat kaas en gesneden ijsbergsla en een gedeelte in een blad van een krop ijsbergsla (of als je meer koolhydraten wil, 2 wraps 😉 )

Eetsmakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon: 634 kcal
koolhydraten:    75 gr
Vetten:          20 gr
Eiwitten:        31 gr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *