Ontbijt/LunchRecepten

Eiwitrijke mug cake met proteïne poeder

Heb jij wel eens een mugcake gemaakt? Het is een (over het algemeen) gezond cakeje die je ‘afbakt’ in je magnetron in een kopje.  Super simpel, snel en leuk om af en toe te maken! En deze mug cake bevat lekker veel eiwitten. De basis van mijn mug cakes is altijd: havermout, ei, bakpoeder, geprakte banaan of appelmoes en een scheutje melk. En daarbij voeg ik altijd iets waar ik trek in heb!

 

Choco-mug cakes, appel kaneel mug cakes, carrotcake mugcakes, bounty mugcakes… Ik heb er al heel wat gemaakt maar deze vind ik extra lekker na het sporten dankzij de eiwitten, maar ook koolhydraten. Zo kunnen m’n spieren herstellen en krijgt mijn lichaam weer energie!

 

heb je al trek?? 😉 IMG_7796 (2)

Dit gaat er in:
  • halve overrijpe banaan (de andere helft kan je invriezen voor een smoothie)
  • 3 eetlepels havermout
  • scheutje melk
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 20 gram eiwitpoeder naar keuze (ik gebruikte smart proteïne cookies and cream van Body & Fit )
  • 4 frambozen
Als garnering gebruikte ik een grote eetlepel kwark met een framboosje en wat whey crispy isolaat van Body & Fit.
Zo maak je ‘m:
Prak de halve banaan in een hittebestendige mok (staat vaak op de onderkant). Voeg de havermout, eiwitpoeder en bakpoeder toe en mix even kort met elkaar. Voeg nu het ei, de melk en de frambozen toe en klop goed op. Zet de mok 3 min op de hoogste stand in de magnetron. Als het goed is is je cakeje nu helemaal gaar en kan je de mok omkeren op een bordje (elke magnetron is natuurlijk anders, even proberen dus ) En daarna, versieren maar! 🙂
Geniet er van!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *