ReceptenSnacks & Sweets

HOERA! 1 JAAR! Gezonde kwarktaart + bijna suikervrije challenge

Hoera! Lisa Roos gewichtscoach bestaat al weer één jaar! Wauw, ik ben er echt super trots op eigenlijk. En vind het zeker een feestje waard. En bij feest hoort.. TAART! En dan wel een gezonde he 😉 (hoewel een ongezond taartje ook af en toe kan)

(bijna) suikervrije challenge

Ook gooi ik er meteen een (bijna) suikervrije challenge achteraan! Een gratis gids om de aankomende twee weken zo min mogelijk suiker te eten. Een challenge die haalbaar is voor iedereen. Fruit mag gewoon gegeten worden, brood ook af en toe, zoetstoffen op z’n tijd kunnen ook. Het is niet super streng, of tenminste, het hoeft niet super streng te zijn. Ik laat het aan jou over, jij mag het invullen zoals je het wil! In m’n gids staat bijvoorbeeld ; Hoe lees je een etiket, Je vind er het Stiekeme suikerlijstje, een aantal recepten en tips natuurlijk!

DOE JE OOK MEE?!; Stuur mij dan een mailtje en je ontvangt gratis deze gids! 😀 Klik hier om een mail te sturen!

 

IMG_0078

Maar over naar de taart! Dit recept heb ik een beetje gepikt van een mede blogger en even flink aangepast naar mijn eigen smaak.. deze vind ik eigenlijk net zo lekker als ‘gewone’ kwarktaart uit een pakje. Het geheim zit ‘m in de kwark. Als basis gebruik ik Optimel kwark en light roomkaas. De bodem is gemaakt van havermout, dadels en roomboter (of kokosolie) Ik maak ‘m eigenlijk met alle smaakjes van Optimel. Deze keer gebruikte ik citroen kwark… Lekker!! Deze taart is dus ook enigszins te gebruiken in de (bijna) suikervrije challenge. Ga je het streng aanpakken deze weken? Eet ‘m dan als beloning op het eind 😉
Benieuwd?? Hier komt íe:

Voor 1 taart:

  • 150 gram havermout
  • 4 eetlepels kokosolie of roomboter
  • 6 grote medjoul dadels of 10 kleine dadels
  • 2 bakken Optimel kwark citroen smaak (of elke andere, de Griekse varianten kunnen ook prima)
  • half zakje bevroren bosbessen
  • half bakje Philadelphia (naturel ) light
  • 6 gelatine blaadjes
  • ronde springvorm
  • bakspray of bakpapier
  • evt. wat vers fruit om te versieren

zo maak je ‘m:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de dadels in kleine stukjes (en ontpit evt.). Smelt de kokosolie of roomboter in een pannetje of in een bakje in de magnetron ( goed in de gaten houden) doe de dadels, de havermout en de boter in een keuken machine en maal tot het een samenhangend mengsel is. Spray de springvorm in met bakspray of bekleed het met bakpapier. Druk de bodem met een lepel goed aan en zorg dat alles evenredig is verdeeld. Zet de bodem ongeveer 8 minuten in de oven tot hij een beetje goudbruin aan de zijkanten is geworden. Laat dit hierna goed afkoelen voor je de kwark er op gooit 😉IMG_0115
Nu is het tijd voor de kwark laag. Doe in een grote mengkom de twee bakken Optimel en het halve bakje Philadelphia. Mix dit goed (evt.  met een staafmixer). Week in een grote bak met lauwwarm water de gelatine blaadjes tot ze zacht zijn. Verhit in een klein pannetje op laag vuur de bevroren bosbessen met een klein scheutje water. Voeg hier één voor één de gelatine blaadjes aan toe en roer telkens door tot ze opgelost zijn. Voeg dit toe aan het kwark mengsel en meng dit goed! Giet het op de afgekoelde havermout bodem, zet in de koelkast en laat het minimaal 3 uur opstijven.. En daarna is het FEEST!

Ohja en deze taart kan je prima invriezen of gewoon mee ontbijten 😀

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “HOERA! 1 JAAR! Gezonde kwarktaart + bijna suikervrije challenge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *