Dit recept maak ik eigenlijk al jaren en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom ik hem nog niet heb gedeeld.. DUS! Dit recept komt van uit pauline’s keuken. Een website waar ik écht blij van wordt. Vaak zijn het makkelijke maar smaakvolle recepten. Meestal pas ik ze een beetje aan om ze ‘healthy’ proof te maken.
Dit recept bevat kip én chorizo. Chorizo is natuurlijk niet de gezondste optie maar in deze wel echt onmisbaar. De rest is gewoon helemaal healthy dus ik zeg, prima! Enne, dit hele gerecht maak je in één pan dus weinig afwas ;).
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 100 gr zilvervliesrijst
- 2 kipfilets (250 gr )
- 80 gr chorizo
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 3 paprika’s
- 0,5 rode peper
- 3 tl cajun (toko) of picadillo kruiden (johhny de boer)
- 400 ml kippenbouillon
- 0,5 blik tomatenblokjes
- peper en zout
Zo maak je het:
snijd de chorizo in plakjes. Bak dit in een pan zonder olie ( er komt genoeg olie vrij, dit kun je gebruiken om de kip ook in te bakken!) Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout. Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit mee in de pan.
De paprika en bleekselderij kun je in blokjes snijden. Voeg dit ook toe aan de pan. Daarna bak je de cajun kruiden mee.
Voeg nu de tomatenblokjes, het bouillon en de rijst toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 25 min pruttelen en roer het af en toe door. Als je prutje een beetje ‘droog’ is geworden is het het lekkerste (is smakelijker dan omschreven haha).
Eet smakelijk!
voedingswaarde p.p: kcal 535 koolhydraten 58 gr vetten 14 gr eiwitten 54 gr