ReceptenSnacks & Sweets

Recept : Gezond bananenbrood met bosbessen

Jammie! Bananenbrood, maar dan een gezonde versie. Ik hou echt van dit bananenbrood, niet te zoet, met een beetje zure ‘bite’ dankzij de bosbessen.

Wat maakt dit bananenbrood o.a. zo healthy?7551205482_0aa6e2bcfa_o

Bananen: Bevatten het mineraal Kalium wat zorgt voor een goede bloeddruk, spierwerking en hartslag. ook de mineralen fosfor, ijzer, zink en foliumzuur kun je vinden in bananen. Daarnaast bevatten bananen veel B vitamines. voornamelijk B6 wat zorgt voor een goede werking van de hersenen, houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en ondersteunt het immuunsysteem.

 

186371418_3e89b96936_oBosbessen: Bosbessen zijn één van mijn favoriet, door de yoghurt, sla of door m’n baksels. Ze bevatten relatief weinig kilocalorieën en hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze staan dan ook hoog in de ‘superfood’ lijst. Dit komt vooral door de antioxidanten in de bosbes. Deze gaan vrije-radicalen tegen en dit beschermt ons weer tegen bepaalde ziektes.
Net als de banaan bevat de bosbes ook het mineraal Kalium en bevatten bosbessen vitamine A, B en C.

 

Dit heb je nodig:
250 gram havermeel

3 theelepels bakpoederIMG_9106

2 eetlepels kaneel of koekkruiden

100 gram ongezoete appelmoes

2 eieren

125 ml magere kwark of Griekse yoghurt 0% vet

3 grote overrijpe bananen

250 gram bosbessen (het liefst bevroren) optioneel 1 el honing om het brood wat zoeter te maken

 Havermeel maak je heel gemakkelijk zelf thuis, gewoon een pak havervlokken in de blender of keukenmachine!

Zo maak je het!
verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Meng in een kom de droge ingrediënten (het meel, de bakpoeder, kaneel ).
Prak de bananen.
Meng in een andere kom de natte ingrediënten luchtig ( de bananen, de appelmoes, de eieren, de kwark en evt. de honing)
Voeg de twee mengsels samen en roer goed door.
Als dit goed gemengd is voeg je de bosbessen toe en roer je het beslag nog even door. vet het cakeblik in en giet daarna het mengsel er in. Zet de cake 50 tot 60 minuten in de oven. Laat het daarna nog een halfuur buiten de oven afkoelen voordat je het brood aansnijd. Eet smakelijk!

 

Tip : extra lekker met een klein laagje pindakaas! Door de vetten in de pindakaas kunnen de in vet oplosbare vitamines goed worden benut! Wil je meer weten over de in vet oplosbare vitamines? Lees dan mijn blog de in vet oplosbare vitamines

2 gedachten over “Recept : Gezond bananenbrood met bosbessen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *