ReceptenSnacks & Sweets

Speculaas blondies

Op een druilerige dinsdagmiddag zag ik op de bank in ineens… PLING, ontstond dit idee. Nu moet ik toegeven dat wanneer ik dit soort ideeën heb ze meestal niet zo goed uitpakken maar deze gezonde speculaas blondies waren boven verwachting. Instagram ontplofte met recept aanvragen en iedereen die het proefde was laaiend enthousiast.. Het recept is gebaseerd op de succesvolle zwarte bonen brownies die menig mens in mijn omgeving al heeft gemaakt.

 

Dit heb je nodig voor 9-10 stuks:

  • 1 blik witte bonen (uitlekgewicht 255 gr)
  • 100 gr dadels ( ik gebruik de medjoul dadels van de Lidl, delicieux assortiment)
  • 2 eieren
  • 2 scoops (60 gr) vanille eiwitpoeder
  • 10 gr honing
  • 40 gr speculaas/koek kruiden (ja dat is een heel potje!)
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: wat stukjes speculaas verkruimelen en toevoegen aan het beslag
  • vierkant bakblik (ongeveer 21×21 cm, ik kocht mijne bij de ikea)
Speculaas Blondies (L)

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 175 graden. bekleed je ovenschaal of bakblik met bakpapier. Snijd de dadels fijn en laat deze even wellen voor 5 min in een bakje gekookt water. Pureer met een staafmixer de uitgelekte bonen met de uitgelekte dadels. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en mix weer met de staafmixer. Dit is best een klusje ;).

Schep het plakkerige (ja het is echt plakkerig!) mengsel in je bakblik en druk een beetje aan zodat alles goed verdeeld is. Zet daarna het bakblik in de oven voor ongeveer 20-30 min. Het is bij dit recept écht heel verschillend per oven en wat voor afmeting bakblik je gebruikt, is jouw bakblik groter dan worden de brownies platter en zullen ze eerder gaar zijn. Het is de bedoeling dat de binnenkant niet helemaal ‘gaar’ is zoals bij een cake, het moet dus nog een beetje zacht zijn. Dit kun je testen met een satéprikker.

Mijn tip is om de blondies na 20 min uit de oven te halen en op meerdere plekken even te checken of hij niet te zacht is. Anders kun je hem nog even terug doen in de oven. Ik heb ook nog wel eens gehad dat ik de blondies sneed en ze toch nog te zacht vond, toen heb ik ze daarna nog even in de oven gedaan en werden ze lekkerder. Beter zo dan te gaar en droog! Succes er mee!

 

Voedingswaarden per stuk (bij 9 stuks)
106 kcal
14,1 gr koolhydraten
1,3 vetten
8,1 gr eiwitten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *