Diner

Spitskool met chorizo in kerrie-roomsaus en Scholfilet

Wederom, een makkelijke semi gezonde maaltijd! Semi gezond toch wel vanwege de chorizo : een ‘rood en bewerkt’ vleesproduct. Iets wat we niet te vaak op het menu willen hebben staan omdat dit gelinkt staat aan het eerder krijgen van een beroerte, diabetes type 2 en kanker. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx

Maar dat betekend niet dat je het nooit moet/mag eten! Het gaat er vooral om dat je niet te veel van deze vleessoorten binnen krijgt. (max 300 gr roodvlees per week)

Dit recept maak ik al heel lang en heb ik geleerd van mijn moeder. Enigszins aangepast (zoals ik altijd doe.. 😉 ) Het staat binnen 15 minuten op tafel en je kunt meerdere witte vissoorten gebruiken. Ik gebruikte deze keer kabeljauwfilet want dat was simpelweg in de aanbieding 😉 !

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 hele spitskool
  • Halve chorizo worst
  • 1 ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 klein bakje demi crème fraîche
  • zilvervlies rijst
  • 0,5 komkommer

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de ui en chorizo in kleine stukjes. Snijd de spitskool (haal de middelste kern er uit) in kleine reepjes.

verhit een pan zonder olie en bak hierin de chorizo tot er een laagje vet in je pan ligt. Giet dit vet in een andere pan en bak hierin de kabeljauw (ongeveer 8 minuutjes). Laat nog iets vet over in de ‘chorizo’ pan en voeg hier de ui en de geperste knoflook aan toe. Voeg ook de kruiden toe en wat peper en zout naar smaak. Bak dit een minuutje mee. Voeg hierna de gesneden spitskool toe aan de pan met de chorizo. (kies maar een iets grotere pan dan ik… haha)  Bak dit tot de spitskool geslonken is en wat ‘glazig’ ziet.

Voeg, als alles bijna klaar is, de demi crème fraîche toe aan de spitskool en roer goed om. Snijd de komkommer in plakjes, giet de rijst af en serveer alles op een bord!

Eetsmakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *