DinerRecepten

Vega: Spicy kikkererwten met citroen spinazie

Het voordeel als iemand voor je kookt, je weet bijna altijd zeker dat het een goed recept gaat worden. Want meestal kook je je succesnummertjes als er iemand komt eten toch? Zo ook deze; mijn Australische nichtje Elly maakte dit gerecht voor mij toen ze bij mij logeerde. Ik was verkocht! Makkelijk, vegetarisch en heel veel smaak!

En later maakte ik hem natuurlijk na, met net iets meer pit door cayenne peper toe te voegen en wat extra kaneel. Ik at dit voor twee dagen. Ik verhitte daarbij de spinazie niet voor de tweede keer maar de rest van het ‘prutje’ wel.

 

Voor twee personen:

  • 1 groot blik kikkererwten
  • halve zak gewassen spinazie
  • grote hand cherry tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 lente uitjes
  • 2 tl kerrie poeder
  • t tl komijn poeder
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl cayenne peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • paar takjes verse koriander
  • zilvervlies rijst (hoeveelheid mag je natuurlijk zelf bepalen ­čśë )

 

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de verpakking.

Verhit in een pan wat olijfolie en voeg hier twee teentjes gemalen knoflook aan toe (zorg dat het vuur niet te hoog staat, knoflook verbrand snel). Voeg na 1 minuut de spinazie toe en blijf dit ongeveer 2 min doorroeren tot het was is geslonken. Voeg wat zout en citroensap toe en zet aan de kant.

 

Snij de ui en maal nog een teentje knoflook. Verhit in dezelfde pan weer wat olijfolie , het teentje knoflook en de gesneden ui. Roer dit op laag vuur regelmatig door voor ongeveer 2 min. voeg hierna de kruiden toe (behalve de verse koriander). Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg deze samen met het tomatenpuree toe aan de pan. Voeg vrij snel wat water toe om het wat meer een saus te laten worden en te voorkomen dat het droog wordt in de pan. roer dit weer zon 3 minuten door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Giet de rijst af, serveer in een kom. Voeg de spinazie en het kikkererwten mengsel toe. Snij de lente uit in kleine ringen en garneer dit samen met de verse koriander.

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *