DinerOntbijt/LunchRecepten

Vietnamese spring rolls

Vietnamese spring rolls.. Ik at ze voor het eerst in…. Australië! Haha. Mijn oom kan heerlijk koken en had voor mijn neefje deze gekke dingen gemaakt. Ik nam een hapje en was verkocht!

Zo simpel, vers, en toch bomvol smaak. I love it. Het maken vergt wel een beetje geduld en liefde want de buitenkant wordt gemaakt van rijstpapier. Deze zijn hard als je ze koopt (AH, Toko) maar als je ze wilt gebruiken  moet je ze 1 minuut laten wellen in lauw warm water. En dat wordt een dun plakkerig ding? Mijn advies, neem je tijd

AHI_434d50363633313439_1_LowRes_JPG

Bereidingstijd: +- 40 min

Ingredienten voor 2 personen:

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • zakje wortel julliene
  • 2 lente uitjes
  • 1 avocado
  • verse koriander
  • 6-8 rijstpapier
  • beetje ijsbergsla/sla naar keuze
  • Evt wat gebakken uitjes als topping

 

Marinade voor de kip:

  • 2 el ABC sweet soy sauce (toko, Ah )
  • halve el olijfolie
  • 1 el gemberpoeder
  • 0,5 el koriander poeder
  • peper en zout naar smaak

 

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet in lange dunne repen. Meng alle ingrediënten van de marinade in een ruime kom en laat de kip hierin ongeveer 15 min marineren in de koelkast.

Snijd ondertussen de komkommer , de paprika en avocado in

zo dun mogelijk langwerpige reepjes (+- 10 CM ). Snijd dunne ringen van de lente ui en halveer deze nog een keer.

Bak in een grillpan (dit kan zonder olie) de kipfilet gaar. Als deze gaar is trek je de kipfilet uit elkaar met 2 vorken.

Nu komt het ‘priegel’ werkje! Vul een brede bak met lauwwarm water. Leg hier één rijstpapier in en duw deze onderwater. Wacht ongeveer één minuut en haal deze voorzichtig uit het water zodat hij niet aan elkaar plakt. Leg deze op een bord en vul voorzichtig met wat kip, groenten, avocado, koriander en lente ui. Doe hem niet te vol want dan heb je kans dat het papier scheurt. Vouw de ronde uiteinden (boven en onder) over de groenten heen en rol het dan op. Het makkelijke is dat het gewoon aan elkaar blijft plakken dus hoef je verder niets meer te doen! Herhaal dit tot alle groenten/kip op zijn.

Serveer met wat Sweet Soy sauce (ABC) en wat Sweet chilli saus. Garneer evt met wat gebakken uitjes, lente ui en koriander.

Ik bewaar ze in aluminiumfolie om ze de volgende dag mee te kunnen nemen naar mijn werk…. Zó lekker dit.. (L)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *