DinerRecepten

Zomerse couscous salade met gegrilde groenten en feta

Zodra het zonnetje een paar dagen lekker schijnt, de temperatuur boven de 20 graden blijft en ik de korte broek weer uit de kast kan trekken moet ik altijd even switchen qua avondeten. Ik heb dan vooral trek in salades en frisse recepten. Nu was het laatst weer zo lekker weer en deed ik een oproepje via mijn instagram voor zomerse recepten.

Veel leuke reacties gehad en nieuwe dingen geproefd maar deze salade is voor mij een winner. Ik heb hem zowel warm als koud gegeten en het was beide heerlijk! Het frisse maar zoutige van de Feta, de makkelijke couscous (handig want in de zomer plof ik liever op de bank na een stranddag ) en de gegrilde groenten maken dit gerecht echt zomers!IMG_7826

Dit heb je nodig ( 2 pers)

  • 100-150 gram couscous
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 grote teen knoflook
  • 1,5 el olijfolie
  • peper, zout en Italiaanse kruiden
  • kwart pakje feta
  • 1 el hummus (zongedroogde tomaat)
  • handje pijnboompitten (geroosterd)

 

Zo maak je het:

Snijd de courgette en paprika in dunne plakjes. Maak een marinade van 1,5 el olijfolie, 1 grote teen knoflook (geperst) peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg de courgette en de paprika in de grillpan en bestrijk met de knoflookolie. Draai de groenten om zodra ze een mooie grillstreep hebben.

Zet ondertussen wat water op in de waterkoker en volg de instructies op de verpakking om de couscous te bereiden. Laat dit eventjes staan en voeg de hummus er aan toe. Even mixen en daarna kunnen de feta en de pijnboompitten er bij. Als alle groenten klaar zijn serveer je deze op de couscous. Zo gepiept! en geloof me, écht lekker!

Bedankt voor de inspiratie Reina 🙂

IMG_7818(Edited)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *