ReceptenSnacks & Sweets

Zwarte bonen brownies

Halleluja ! Dit recept is een lifesaver voor mensen die wél willen snoepen maar niet te veel kcal tot zich willen nemen. Een brownie van zwarte bonen, ik was er eerst ook sceptisch over toen een vriendin van de sportschool met het recept kwam. Op een dag mocht ik hem proeven en ik was om… Sinds dien (echt al wel anderhalf jaar) ligt er altijd wel een stukje in mijn vriezer. Voor chocolade noodgevallen, want ja die hebben we allemaal wel eens, voor onverwachte visite of gewoon omdat t super lekker is. De dag van te voren uit de vriezer halen of even in de magnetron oppiepen (dan is hij ook nog eens een beetje warm .. )

Het enige wat je wél in huis moet halen is eiwitpoeder. Want dat heeft niet iedereen in z’n voorraad kast staan. Eiwitpoeder is te bestellen via verschillende webshops of te koop bij bv Holland and Barret (voormalige Tuinen). Ik koop mijne altijd via Body and Fit shop. Vanille smaak of Cookies and cream (mijn favo) raad ik aan voor een neutrale zoete smaak. En nee, je wordt niet ineens een bodybuilder als je eiwitpoeder gaat gebruiken. Zolang je er niet de hele dag eiwitshakes van maakt kan iedereen het hebben. In 1 schep zit 90 kcal, geen toegevoegde suikers en 18 gram eiwit.

 

Ik gebruik eiwitpoeder heel vaak in recepten zoals in de Eiwitrijke kwarkcake , Courgette banaan muffins en de Mugcake. Op internet zijn nog talloze gezonde recepten te vinden. Ook doe ik altijd een schep eiwitpoeder door mn havermoutpap. Zo ben ik langer verzadigd en is het lekker zoet 😉 Genoeg redenen om het in huis te halen dus.

 

Het recept is dus niet van mij maar van Jenny alvares. Voor het gemak zet ik het recept ook hier nog onder 🙂

Je hebt nodig voor 9 stuks:

– 100 gram dadels (ik gebruikte medjoul dadels van de Lidl, in het delicieux assortiment)
– 250 gram uitgelekte zwarte bonen uit blik
– 2 eieren
– 2 scoops vanille eiwitpoeder
– 14 gram honing
– 45 gram cacaopoeder
– 2 theelepels bakpoeder
– 10 gram kokosolie (of bakspray, super handig!)

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 175 graden. Vet je bakblik of ovenschaal in met wat kokosolie of bakspray. Snijd de dadels fijn en week ze 5 min in een bakje met kokend water. Doe alles in de keukenmachine of de blender tot het een egale massa is. Schep het plakkerige mengsel in je bakblik (ik gebruikte een kleine vierkante) en verspreid het mengsel zo gelijkmatig mogelijk. Bak de brownie 20. Je kunt even checken met een sateprikker of de binnenkant nog nat is maar dat is juist ook lekker bij deze brownie.. Een beetje op gevoel dus 😉 Mocht hij nog heel zacht zijn kun je hem 5-10 min langer in de oven zetten.

En nu stiekem voorschotelen aan je collega’s/partner/vrienden/ en pas achteraf vertellen wat er in zit 😀

Geniet er van 🙂

Lisa

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *