Mindset & Lifestyle

Boeken tips over gezondheid/voeding

Hieronder mijn boekentips als het gaat om gezondheid, recepten en voeding! Ik weet zeker dat het proces om af te vallen of fitter te worden veel makkelijker wordt als je weet waarom je bepaalde producten eet. Wat doet gezonde voeding met je lichaam? Maar daarbij ook, hoe zit het met je mindset? Lees jezelf in en je zult veel makkelijker gezonde keuzes kunnen maken.

 1. Met stip op nummer één:Eet als een expert door Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smith. (Klik hier)

  Een super fijn toegankelijk  boek met heldere, korte wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding.
  Het weten wat voor een effect voeding heeft op je lichaam is de basis als je je voedingspatroon wil veranderen. Ik kan wel zeggen, eet elke dag broccoli, dan hou je dat prima een tijdje vol maar als jij niet weet waarom broccoli goed voor je is zul je eerder weer kiezen voor een kitkat ;). Dus, ben je van plan om blijvende veranderingen te maken in je eetpatroon, lees je dan in over gezonde voeding. En dit boek is echt top! (en ook als je al veel van voeding weet) Het heeft trouwens ook fijne receptjes.. Ik leen dit boek vaak uit aan m’n klanten.

 2. VET belangrijk door Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum. (klik hier).

  Heb jij ook altijd het idee dat jij maar naar een koekje kan kijken en al dik wordt, terwijl je vriendin alles eet wat los en vast zit en hier geen last van heeft..? Dit boek werpt een ander licht op het hebben van vet. Het laat zien dat we vet eigenlijk heel hard nodig hebben. Wist je dat vet massa eigenlijk een orgaan is? En dat er in onze vetmassa allerlei belangrijke processen plaats vinden? Het zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde hormoon huishouding!
  Daarbij geeft het een ander inzicht over het hebben van overgewicht en dat het: ‘ elk pondje gaat door het mondje’ écht achterhaald is. Er is zó veel meer wat invloed heeft op ons vetpercentage.

 3. Powerfood, van Friesland naar Newyork door Rens Kroes.(klik hier)

  Een receptenboek, eentje die super veel gezonde recepten bevat die net even anders zijn dan je zelf zou bedenken (Ik in iedergeval) Door dit boek ben ik gevarieerder gaan eten en ontdekte ik dat linzen helemaal niet zo vies zijn als ik dacht 😉 De linzensoep staat heel vaak op het menu bij ons en altijd een portie in de vriezer. Haar recepten maak ik wel vaak in het weekend, want niet zo gemakkelijk en snel te maken als alle andere recepten op mijn website :p.

 4. Jongleren met voeding, Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. (klik hier)

  Een boek vol met wetenschappelijke feiten over voeding, waarbij ze dus beide kanten van een onderwerp belichtten en geen voedingsproducten de hemel in prijzen. Voor mij heeft dit sowieso de voorkeur, zo weet je beide kanten kun je zelf evt een conclusie trekken wat jij belangrijk vind. In dit boek worden vragen beantwoord als; zijn aardappels wel of niet gezond? Maar ook, wat voor invloed heeft voeding tijdens zwangerschap? Een uitgebreid maar makkelijk te lezen boek, zeker een aanrader!

 5. Body Positive Power door Megan Jayne Crabbe ( klik hier )

  Lekker 2019, bodypositive ;). Dit boek is dan ook wel erg ‘Amerikaans’ geschreven waar ik meestal allergisch voor ben maar de boodschap is helder en duidelijk. Geluk vind je niet in een sixpack. Ons lichaam is niet het probleem, hoe we naar ons lichaam kijken is een probleem. Het boek leert je om van jezelf te houden ongeacht hoe je er uit ziet, maar ook om te stoppen met anderen te beoordelen of ze nou dik, dun, klein of groot zijn. Iedereen is zoals hij is en dat is oké.

 

Binnenkort komt er een blog online over Mindset boeken! Heb jij nog boekentips voor mij? Ik hoor het graag! 😀 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *