Jippie! Chicks love food heeft weer een nieuw boek : ‘Het meal planning kookboek’. Ik heb m gekregen voor mijn verjaardag en ben er helemaal blij mee (thanks Fem!!) . Meal planning is super handig, mijn vriezer ligt altijd vol met lekkere dingen. Heb ik altijd een gezond tussendoortje of maaltijd voor handen! En deze courgette-banaanmuffins voeg ik graag toe aan de collectie 😉
Kennen jullie chickslovefood al? Ik ben echt gek op hun Website en boeken en haal hier veel inpriratie uit. Het is altijd super easy en net out side the box. Ik zou een kijkje nemen als ik jou was!
Maar nu de muffins! ik heb ze gemaakt met eiwitpoeder omdat ik extra eiwitten fijn vind voor na het sporten, maar ik weet helemaal zeker dat ze zonder ook super lekker zijn. En de courgette proef je écht niet! Het recept heb ik dus een beetje aangepast maar ik zal eerst het basis recept plaatsen. Komt ‘ie:
Men neme (voor 6 muffins)
- 1 halve courgette
- 125 gr havermout
- 1 overrijpe banaan (mag bruin zijn, dan is hij lekker zoet)
- 2 eieren
- 40 gram dadels zonder pit (zon 6 stuks)
En zo doe je het:
verwarm de oven voor op 190 graden. rasp de halve courgette met een handrasp, je hoeft hem niet te schillen. doe de havermout in de keukenmachine en maal tot meel ( met de staafmixer moet dit ook lukken). Voeg de banaan de eieren en klein gesneden dadels samen met 30 mililiter water toe en mix tot een gladde massa. Schep de courgette door het mengsel. Verdeel het beslag over 6 muffins (bij mij werden het er 8!). Ik gebruikte een siliconen vorm met daarin nog papieren cupjes. Bak zo’n 30-35 min af tot ze goudbruin en gaar zijn!
Wat ik anders heb gedaan om proteine rijke muffins van te maken:
- 1 scoop eiwitpoeder toevoegen (naar smaak, ik gebruikte smart proteine cookies and cream van body and fit)
- 20 gram dadels gebruikt ipv 40
- 25 ml extra water toegevoegd
Je kunt ze 2 dagen bewaren in een luchtdichte trommel of invriezen. Eet smakelijk 🙂