Hmmmm, deze chocolade cake is echt heeeeeerlijk! En dat met een blik kikkererwten er door heen. Het is altijd nog maar afwachten wat dat met de cake doet maar dit recept is echt een blijvertje voor mij! Ik heb er wel een beetje m’n eigen twist aan gegeven omdat ik het beslag wel heel dun vond. Verder heb ik een andere vorm dan Rens gebruikt en heb ik wat nootjes toegevoegd (gezonde vetten!)
Here we go!
Ingrediënten:
- bakspray om in te vetten (een klontje boter volstaat ook)
- 265 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)
- 3 eetlepels havermout
- 2 eieren
- halve eetlepel bakpoeder
- 50 ml honing
- 4 el melk / havermelk/ amandelmelk/ soja melk
- 3 grote eetlepels cacaopoeder (het liefst rauwe cacao)
- 1 theelepel rasp van een sinasappelschil
- 200 gram 70% pure chocolade
- handje pecannoten
verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in met boter of bakspray. Ik gebruikte een klein vierkant bakblik van de Ikea maar een klein cakeblik volstaat ook denk ik.
Doe de uitgelekte kikkererwten in een blender/keukenmachine en maal dit fijn. voeg de eieren, de honing, de melk, de bakpoeder, cacaopoeder en de havermout toe en mix tot een romige massa.
Smelt de chocola au bain marie ( even googlen als je wil weten hoe dat werkt 🙂 ) en voeg de gesmolten chocola toe aan het beslag. rasp nu de sinaasappel boven het beslag, voeg de pecannoten toe in stukjes en roer alles door elkaar.
Schenk het beslag in de vorm en bak in ongeveer 30 min gaar. Hou het goed in de gaten. Heb je het idee dat het te snel gaat en het kan verbranden, haal de cake er dan even uit en doe wat alluminiumfolie over de bovenkant. Zo kan de cake mooi doorgaren zonder bruiner te worden.
Check met een sateprikker of hij gaar is en laat even afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.
Als je er 9 porties van maakt bevat 1 portie 163 kcal, 9 gram vet, 15,8 gram koolhydraten en 4,2 gram eiwit.
Oh, en dat prutje er naast is een mix van hüttenkäse, bebogeen (caramelpasta) en wat cacao poeder.. Lekker fris er bij, mocht je het willen!
Laat je het even weten als je ‘m gemaakt hebt? Eetsmakelijk!