ReceptenSnacks & Sweets

Healthy Sinterklaastaart! Sinaasappel en kruidnoten

Ik vond dat het tijd was voor een gezond sinterklaashapje op de Nederlandse tafels dit jaar! (naast een schaaltje chocolade pepernoten natuurlijk 😉 ) Het hoeft voor mij niet allemaal ongezond te zijn met de feestdagen. En deze taart bewijst dat je ook gezond kunt genieten. De kwarktaart is eiwitrijk en heeft een semi-healthy bodem 🙂 Het recept is gebaseerd op mijn andere gezonde kwarktaart alleen nét ietsje anders. Hij heeft écht een Pakjesavond vibe..

Sinaasappel vind ik bij de decembermaand passen en kruidnoten natuurlijk bij Sinterklaas. Voeg die twee samen en je hebt een eiwitrijke Sinterklaastaart!

Voor 1 taart:

  • 50 gram havermout
  • 120 gr kruidnoten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 el honing
  • 4 eetlepels kokosolie of roomboter
  • 20 gr rozijnen
  • 2 bakken Optimel kwark sinaasappel abrikoos (seizoen special)
  • half bakje Philadelphia (naturel ) light
  • 1 klein blikje mandarijnen op sap
  • 7 gelatine blaadjes
  • ronde springvorm (24 CM)
  • bakspray of bakpapier

 

Zo maak je ‘m:

Ga jij maar effe afkoelen daar

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie of roomboter in een pannetje of in een bakje in de magnetron ( goed in de gaten houden) doe de rozijnen, de havermout, de kaneel, honing en de pepernoten in de blender en meng tot het een beetje fijn gemalen is. Voeg daarna de gesmolten boter toe tot samenhangend mengsel is. Spray de springvorm in met bakspray of bekleed het met bakpapier. Druk de bodem met een lepel goed aan en zorg dat alles evenredig is verdeeld. Zet de bodem ongeveer 8 minuten in de oven tot hij een beetje goudbruin aan de zijkanten is geworden. Laat dit hierna goed afkoelen voor je de kwark er op gooit 😉

Nu is het tijd voor de kwark laag. Doe in een grote mengkom de twee bakken Optimel en het halve bakje Philadelphia. Mix dit goed (evt.  met een staafmixer). Week in een grote bak met lauwwarm water de gelatine blaadjes tot ze zacht zijn. Verhit in een klein pannetje op laag vuur de helft van de mandarijnen met een heel klein scheutje vocht er bij. Voeg hier één voor één de gelatine blaadjes aan toe en roer telkens door tot ze opgelost zijn. Voeg dit toe aan het kwark mengsel en meng dit goed! Giet het op de afgekoelde havermout bodem. Wil je ook zo’n leuk druppel effect op je taart knijp je wat mandarijntjes uit boven de taart. Daarna mag de taart 3 uur in de koelkast opstijven!

 

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *