ReceptenSnacks & Sweets

Het lekkerste en makkelijkste party hapje ooit + glutenvrije variant

Verjaardagen, babyshowers, housewarming of gewoon heel veel gezelligheid.. Daar wil ik altijd een lekker hapje voor maken (en soms is het verplicht haha..) Maar dan moet het natuurlijk wel weer makkelijk zijn hé..! Dit hapje maak ik zó vaak en is populair bij iedereen. Ik moest het met jullie delen. Dit is namelijk echt een smaakexplosie in je mond. Je zal het niet verwachten maar de combinatie van brie, aardbei en suikerwafel is zo lekker.. Gewoon proberen! Dit is by the way niet het meest healty hapje wat ik kan bedenken maar wel de meest lekkere ;).

Een tijd geleden maakte ik deze weer voor een babyshower waarbij ik ook rekening moest houden met een gluten-intolerantie. Dus ging ik opzoek naar een alternatief wat makkelijk was. Ik kwam in de supermarkt cakejes tegen van het merk Céréal. Prima optie

 

Dit heb je nodig voor +- 20 stuks

  • 3 suikerwafels
  • half bakje aardbeien
  • 1 stuk brie
  • cocktailprikkers
  • (voor de glutenvrije variant gebruikte ik ipv suikerwafels cakejes van het merk céréal)

Snijd de suikerwafels in kleine stukjes. Niet té klein want dan breken ze af op de cocktailprikkers. Snijd ook de

Glutenvrije cakejes

aardbeien en de brie in kleine stukjes. Ik probeer altijd de aardbeien iets groter te laten zijn dan de blokjes brie. Dit zorgt voor de lekkerste smaakbeleving. Prik eerst een stukje wafel op de prikker, daarna een stukje brie en maak het af met een stukje aardbei.

Voor de glutenvrije variant gebruik je 1/4 van het cakeje per stokje!

Je kunt deze hapjes in de ochtend maken en bv in de middag serveren. Ik zou niet langer dan 3-4 uur wachtten want dan worden de aardbeien slap ;). En wie houdt er nou van slappe aardbeien… 😛

 

Partytime!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *