ReceptenSnacks & Sweets

Makkelijk en eiwitrijke kwarkcake van In love with health

Dit recept komt uit de Slimming Body guide van Lisa van In love with health (klik hier om naar de website te gaan). Na deze cake al 3 keer te hebben gemaakt, wat veel voor mij is omdat ik graag nieuwe dingen uit probeer, vond ik dat ik deze echt met jullie moest delen!

Ik maak deze cake omdat hij makkelijk is, veeeeeeel eiwitten bevat, goed in te vriezen is en ook nog vult.

Ohja en lekker is hij ook, zelfs goedgekeurd door mijn vriend (die zei; hé dit smaakt een beetje als suikerbrood!) 😉
En kijk ook even op de website van Lisa van In love with health. Hier vind je lekkere makkelijke recepten met niet te veel poespas en goede voedingswaarden.
Het enige ‘nadeel’  van di receptis dat er eiwitpoeder in gaat, iets wat niet iedereen in hun voorraadkast heeft staan. Maar naar mijn mening is het de moeite waard om het hiervoor aan te schaffen. Ik gebruikte: Body en Fit Smart proteine smaak Cookies and cream.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram meel (ik mix vaak van alles door elkaar, havermeel, kokosmeel, speltmeel, roggemeel, kijk maar wat je in je kastje hebt staan. het grootste gedeelte bestaat wel vaak uit havermeel bij mij)
  • 3 eierenIMG_1109 (3)
  • 1 rijpe banaan
  • 400 gram magere kwark
  • 100 gram eiwitpoeder (ik gebruikte cookies and cream van Body and fit)
  • 5 stevia druppels ( ook te koop bij Body and fit ) óf 1 grote eetlepel honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille poeder (te koop bij o.a. deen)
  • half zakje bakpoeder

zo maak je het!:

verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). meng alle droge ingrediënten ( meel, bakpoeder, kaneel, eiwitpoeder, vanillepoeder) in een kom. Neem een andere kom en prak hierin 1 banaan met een vork fijn. Voeg hier de eieren, kwark, eiwitpoeder en stevig aan toe. meng nu het meelmengsel goed met het kwarkmengsel. Dit kost even wat kracht! Het beslag blijft ook vrij dik maar dit is geen probleem. Gebruik een siliconen bakvorm of bekleed een bakblik met bakpapier. Vul het met het beslag een zorg dat het goed is verdeeld. Zet dit ongeveer 40 minuten in de oven maar hou het goed in de gaten! Als de cake donker wordt kun je de cake altijd afdekken met wat aluminium folie.

 

Heerlijk met een beetje jam of pindakaas 🙂

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *