Mindset & Lifestyle

Mindset, mediteren en mindfulness + handige app

Iedereen die mij een beetje volgt en kent weet dat ik enorm hamer op het houden of creëren van een gezonde mindset. Eigenlijk heeft deze wel een eerste plek als het gaat om afvallen, gezond eten of eigenlijk alles in het leven. Een gezonde mindset is de fundering waar je op kunt bouwen. Zonder een stevige fundering kun je bouwen wat je wil maar is de kans dat het stand houdt veel kleiner. En dan zakt alles waar je hard aan hebt gewerkt de laatste tijd zo weer in.

 

Wat is een gezonde mindset?

Dat is voor iedereen anders, ieder persoon is anders, ieder heeft zijn eigen normen en waarden. Maar als het gaat om voeding zou dat voor mij zijn: Geen stress hebben omtrent eten, kunnen genieten van ongezond eten zonder schuldgevoel, vertrouwen hebben in de keuzes die je neemt waarbij je rekening houdt met wat je lichaam nodig heeft (voedingstoffen) en wat je mind nodig heeft (dit is voor iedereen anders). En daarbij lief zijn voor jezelf als je bepaalde doelen niet haalt of als je een keer meer eet dan je eigenlijk nodig hebt.

Ondertussen zit ik al een tijd in deze voor mij gezonde mindset en dat is heerlijk! Maar daarvoor heb ik wel diepe dalen gekend en was ik vaak heel onzeker over mijn voeding, mijn gewicht, mijn leven…

Terug naar de basis, de fundering. Deze was dus niet stabiel bij mij. Hoe heb ik dit opgelost? Door, jawel, te mediteren. Ik geloof er in dat je je mind kan vormen zoals jij het wil, zodat je anders naar het leven kijkt.

Ik heb dit gedaan door middel van veel lezen over het boeddhisme, positief denken en meditatie. En vooral dat laatste heeft mij in stressvolle tijden stabiel gemaakt.

Door drie weken lang elke dag 45 min te mediteren ben ik heel anders naar het leven gaan kijken.

HEH? hoe kan dat? Je staat even stil, niet meer aan, gedachtes razen door je hoofd, deze kun je een plekje gaan geven, gaan begrijpen of gewoon even negeren. Ik leerde minder druk op mezelf te leggen en ook de negatieve emoties te omarmen. De uitkomst? Accepteren en herkennen wie je bent, je valkuilen tackelen en van te voren al aan zien komen. Waardoor er een zelfverzekerder en sterker mens ontstaat.

 

Waar is meditatie/mindfulness goed voor? (* natuurlijk verschilt dit per persoon) 

 • Het reduceert stress
 • Het reduceert negatieve gedachtes
 • Het zorgt voor een betere concentratie
 • Het maakt mensen zelfbewuster en zelfverzekerder
 • Het verhoogt het geluksgevoel
 • Het leert je meer te genieten van de kleine dingen in het leven
 • Het helpt je relativeren
 • Het leert je ‘omdenken’, van een negatieve gedachte een positieve te maken

 

Het is een investering in je mentale gezondheid, geluksgevoel en dus je gehele leven. Op werk en privé vlak.. 

 

Mijn tips:

 • Ik heb een online mindfulness training gevolgd via etadoro. Waarvan ik dus maar drie weken heb volbracht, want 45 min per dag mediteren… Het is moeilijk!! Maar jongens, dit is echt een aanrader! De cursus kost maar €55,00 wat ik écht geen geld vind voor wat je krijgt.
 • Download de buddhify app. Deze app heb ik al zoveel mensen aangeraden. Een makkelijke overzichtelijke app met talloze opties als: ‘ feeling stressed, can’t sleep, just meditation’. Met meditaties tussen de 4 en 30 minuten. De app verkrijgbaar in de appstore of google play en het kost éénmalig €5,50. Je zit niet vast aan een abonnement of iets dergelijks. Dit is echt een investering in jezelf. Ik gebruik deze als ik even kort wil mediteren of als ik even niet weet wat ik met mijn emoties aan moet.

 • Op youtube zijn allerlei gratis begeleidde meditaties te vinden voor uiteenlopende onderwerpen. Ga op zoek, probeer wat uit en vindt wat wel en niet voor jou werkt.
 • Ook op spotify vind je gratis begeleidde meditaties. De lijst guided meditations vind ik fijn maar sommige ook erg zweverig. Letting go Meditation van Donna D’Cruz vind ik wel fijn en duurt maar 10 minuutjes.

 

Begin klein, of begin groot, begin met wat bij jou past. Ga op ondezoek uit, geef het tijd en leg geen druk of verwachting op jezelf. Je gaat krijgen wat je nodig hebt!
Lekker even afsluiten met een portie extra zweverigheid 😉 😛 GO GET ‘M!

2 gedachten over “Mindset, mediteren en mindfulness + handige app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *