Ontbijt/LunchSnacks & Sweets

Volkoren muffins met cranberry en pistache

MMMMMM pistache noten én cranberry’s.. I love deze combinatie! Deze muffins zijn echt ideaal! Makkelijk te maken en je kunt ze invriezen. En dan ook nog eens gezond ;).  Je krijgt je volkoren vezels binnen, wat eiwitten en gezonde vetten. Ze zijn niet heel zoet want een kilo honing toevoegen vindt ik dan weer zonde voor de andere gezondheidsvoordelen die wel in deze muffins zitten. Maar de cranberry’s en de pistache noten maken dat weer helemaal goed!

Je kunt ze eten als ontbijt, als tussendoortje of lekker bij de koffie. En wil je nog wel een zoete bite? Doe je er gewoon een beetje honing overheen. Dan heb je relatief gezien veel minder nodig voor een zoete smaak.
Het eerste gedeelte is een makkelijk basisrecept waarna je zelf natuurlijk allerlei verschillende of andere ingrediënten extra kunt toevoegen :). Denk aan kaneel, wortel walnoot… Bosbessen en amandel.. Banaan en pure chocolade.. YAM!

 

Dit heb je nodig voor 12 stuks: 

  • 260 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 225 gr turkse yoghurt (3% vet)
  • 80 ml zonnebloem olie
  • 2 eieren
  • 50 gram honing
  • 50 gram pistache noten (zonder schil)
  • 50 gram cranberry

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden Het leukste klusje begint meteen, mocht je geen pistache noten hebben zonder schil, mag je deze nu gaan pellen. Lekker troep maken! Leg deze apart samen met de cranberry’s.

 

Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar en in een andere kom alle natte ingrediënten door elka

ar. Je hoeft het niet lang op te kloppen, gewoon even met de garde mixen. Schep hierna voorzichtig de droge ingrediënten door de natte. Het is belangrijk dat je niet te lang mengt want dan wordt het een te compacte muffin. Voeg op het laatst nog de pistache noten en de cranberry’s voorzichtig toe en verdeel alles over de muffin vormpjes.

Ik gebruik altijd zo’n siliconen vorm en dan een papieren vormpje. Dan blijven de muffins mooi in vorm 🙂

Zet de muffins 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen en daarna…

Genieten van je gezonde snack! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *