ReceptenSnacks & Sweets

Appelkruimel cake

Dit recept kom ik al een hele tijd tegen op Heathinut. Het leek me zó lekker maar elke keer kwam het er niet van. Maar het moment was daar (want Corona crisis, er is tijd over 😉 ) en de cake was echt heerlijk.. Vandaar dat hij een plekje krijgt op mijn website. Want mijn website is eigenlijk een soort lekkere recepten archief voor mijzelf… haha.

Dit heb je nodig voor de cake:

  • 200 gram suikervrije appelmoes
  • 50 gram whey eiwitpoeder vanille
  • 80 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 appel
  • 1 heel ei en 3 eiwitten
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje rozijnen
Voor de kruimel laag:
  • 30 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 20 gram honing
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of bedek deze met bakpapier. Pak een kom en meng hierin alle ingrediënten voor de appel cake, behalve de appel zelf. Meng net zolang totdat alle klontjes eruit zijn. Snijd nu de appel in dunne plakjes en vervolgens in kleine stukjes. Voeg toe aan het appel cake beslag. Stort dit over in de cakevorm. Pak nog een schaaltje en meng hierin alle ingrediënten voor de kruimellaag. Het moet een beetje aan elkaar gaan plakken zodra je erin knijpt. Kneed het met je handen zodat je grove kruimels krijgt (voeg eventueel wat extra honing of kokosolie toe als dit niet gebeurt). Stort dit over de appel cake.Zet de gehele eiwitrijke appel kruimel cake ongeveer 40 minuten in de oven. na 20 min heb ik het cakeblik afgedekt met aluminium folie om te voorkomen dat de bovenkant aanbrand 🙂

Kcal per plak: 130

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *