DinerOntbijt/LunchRecepten

Pittige wortelsoep met gember

Minimale ingrediënten, maximale smaak… Deze soep heeft mij echt verrast en ik hoop jullie ook ;). Ga er niet langer over praten, ga maar gewoon maken.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg winterpeen
  • 700 ml groentenbouillon
  • half blikje kokosmelk (light)
  • 1 cm verse gember (of meer)
  • 2 tenen knoflook
  • halve rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 sinaasappel

 

Zo maak je het:

Maak de penen schoon met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Snijd de rode peper, de gember, de ui en de knoflook in kleine stukjes. Dit hoeft niet zo precies want het wordt later toch nog gepureerd ;).

Fruit de rode peper, ui, gember en knoflook in wat olijfolie op laag vuur in de pan. Voeg na 2 min de winterpeen hier aan toe en bak dit mee.

Voeg het water, het groentebouillon blokje en de kokosmelk toe. Laat dit 15 min koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer en voeg als laatste sap van de sinaasappel toe.

En dan… Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *