Mindset & Lifestyle

Genomineerd voor de Liebster award!

Huh.. Dacht ik, genomineerd voor een Award? Hoe dan?? Ik werd genomineerd door Voeding in balans. Ik klikte op de link in mn instagram inbox en zag dat de Liebster award een award is voor en door bloggers om elkaar in het zonnetje te zetten en elkaar beter te leren kennen. Hoe gaaf is dit initatief? Ik volg voeding in balans al een tijdje op instagram, harstikke leuk natuurlijk maar door deze vragen kwam ik meer van haar te weten en kwam ik er achter dat we aardig wat raakvlakken hebben. Leuk!!

Bij de nominatie horen 11 vragen die bedacht zijn door de blog waar jij door genomineerd bent. Vervolgens zal ik onderaan de blog ook weer andere bloggers kiezen om in het zonnetje te zetten en beter te leren kennen.

Ik volg voeding in balans al een tijdje op instagram, harstikke leuk natuurlijk maar door deze vragen kwam ik meer van haar te weten en kwam ik er achter dat we aardig wat raakvlakken hebben.

Hier komt ie!:

 1. Wie ben jij?

Ik ben Lisa, ondertussen 26 jaar oud en ik woon in Hoorn (noord-Holland). Ik heb een praktijk aan huis waar ik mensen begeleid met afvallen, aankomen, vragen, gezonder eten, en mentale gezondheid. Naast mijn praktijk werk ik met veel plezier in de kinderopvang.

 

2. Waar komt jouw passie voor (gezond) eten vandaan?

Vroeger at ik weinig en voornamelijk ongezond. Groenten;blegh, fruit; dacht ik niet aan. Ik at veel producten met lange tanden. Behalve al het ongezonde natuurlijk.. Chips, ijs, chocola, snoep ging er allemaal wel in! Ik stond er echt niet bij stil wat dit met je gezondheid doet. Dit zorgde er voor dat ik op lange termijn steeds zwaarder werd en me ongezond voelde. Ik zette een knop om en begon met hardlopen. Het hardlopen vond ik heerlijk en al snel wilde ik meer. Ik paste mijn voedingspatroon aan en leefde steeds gezonder. Ik kwam er achter dat ik hier zo veel meer plezier aan beleefde dan aan de ongezonde leefstijl!

 

3. Wat voor school/opleidingen heb je gedaan?

Ik wist al vrij snel dat ik in de kinderopvang wilde gaan werken. Al op de middelbare school lag mijn focus hierop. Ik heb de opleiding Sociaal pedagogisch medewerker niveau 4 afgerond met heel veel plezier en werk ondertussen al zo’n 7 jaar in de kinderopvang. Toen de kinderopvang in zwaar weer kwam door de economische crisis besloot ik een opleiding daarnaast te gaan doen. Ik wilde niet afhankelijk zijn van 1 diploma. Ik volgde de opleiding tot Gewichtsconsulent samen met een vriendin. Hierna heb ik mijn praktijk opgericht en ben ik mij gaan specialiseren in voeding en kinderen en emotie eten.

 

4. Waar komt de naam van jouw blog vandaan?

Iedereen zegt altijd, wat heb je een mooie achternaam! Dus ik dacht, dat moet ik in mijn naam houden. En Lisa Roos gewichtscoach klinkt zo lekker pakkend ;).

 

5. Wat is jouw favoriete (Healthy) hotspot?

Toch wel de Loft der Zotheid in Hoorn. Een leuk hip tentje die zich echt onderscheid in Hoorn. Je kunt hier heerlijk gezond Hightea-en! (aanrader!)

loft

 

6. Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Sporten, bewegen en dus bezig zijn! Natuurlijk zit ik ook savonds heerlijk op de bank Netflix te kijken maar als ik echt me-time wil dan ga ik wat actiefs doen. Dit is voor mij echt ontspanning. Vroeger voelde ik me altijd rusteloos, maar sinds ik sport weet ik dat ik gewoon in beweging wil blijven :)!

 

7. Wat is jouw favoriete sport?

Crossfit. Punt! haha. Hier kan ik al m’n energie goed in kwijt. Daarnaast ga ik graag wandelen met vriendinnen.

How-to-Break-Up-With-Crossfit

 

8. Met wie zou jij graag een keer samen willen koken?

Ik vind Pauline van uit Pauline’s keuken echt een inspiratiebron. Ze weet zulke simpele gerechten te maken maar wel lekker! Snel op tafel vind ik belangrijk.

 

9. Wat is jouw favoriete gerecht?

Jeetje, Ik heb vaak niet één ding wat er uit springt. Het ligt er aan waar ik zin in heb. Soms kan ik genieten van een avocado salade, soms heb ik mega trek in roti en soms kan ik alleen maar aan pannenkoeken denken…. Hmm (L)

 

10. Heb je nog een goede kooktip voor ons?

Ja! Eigenlijk een tip van mijn moeder, die het weer van mijn oma heeft: gebruik altijd 2 stengels bleekselderij in je soep. Dit geeft veel extra smaak.

 

11. Wat is jouw guilty pleasure?

Wat niet?! Als ik écht moet kiezen.. Speculoospasta chrunchy… Dit wil ik echt niet in huis hebben want ik eet het zo in een week leeg. Oeps..

 

 

De genomineerde bloggers zijn:

 • gewichtsconsulent_kim
 • gezondmetwendy
 • testetenmetmarit
 • gewichtscoach_sanne
 • leefgezondergewichtsconsulent

De vragen voor jullie zijn:

 1. Wie ben jij?
 2. Wat heb je voor school/opleiding gedaan?
 3. Wat vind je zo leuk aan (gezonde) voeding?
 4. Wat wil je overdragen aan mensen met je blog?
 5. Wat is je favoriete healthy hotspot?
 6. Welk gerecht staat met regelmaat bij jou op tafel?
 7. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
 8. Wat is je favoriete snack?
 9. Wat is je guilty pleasure?
 10. Hartig of zoet?
 11. Wat wil je nog bereiken met je blog?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *