Mindset & Lifestyle

Mijn verhaal

Welkom op mijn website en allereerste blog bericht!

Zo, om maar even met de deur in huis te vallen, een foto zegt namelijk meer dan duizend woorden. Dood eng zo’n voor en na foto! Voor mij echt een spiegel en een herinnering van hoe ik toen was. dit vergeet je namelijk al gauw omdat veranderingen langzaam maar zeker zichtbaar worden.

 

 

Vandaag schrijf ik mijn verhaal!

Ik ben altijd al een ‘snoeperd’ geweest. Als klein meisje stond ik vaak vroeg in de ochtend naast Mn moeders bed met de vraag: ‘mag ik al een snoepje!’. Neee.. zei mijn moeder dan natuurlijk. Maar hé ik kon het proberen! Elke kans om te snoepen nam ik aan, met feestdagen at ik alles wat mij aangeboden werd , bij verjaardagen keek ik uit naar de taart die geserveerd zou worden en na het toetje wilde ik het liefst nog een koekje ook. Ik denk dat veel mensen zichzelf of hun kind hierin kunnen herkennen. Als kind was ik eigenlijk niet eens dik. In je kinderjaren heb je ook veel energie (voeding) nodig om te kunnen groeien en gebruik je veel energie (veel beweging). Gezond was natuurlijk anders. Het aankomen kwam pas in de puberteit. Dit kwam door steeds minder beweging en slechte gewoontes. Onbewust zijn van de foute keuzes die ik nam. Blikjes red-bull, chips en koek at ik dagelijks. Toen ik 16 werd kwam de drank op de gezellige feestjes er ook nog eens bij, en voor ik het wist kwam ik langzaam maar zeker aan.

 

De knop om 20150801_124822_dd4 kleiner

De kers op de taart was een familiebezoek in Australië. Twee maanden lang werd ik in de watten gelegd door mijn lieve familie met heerlijk eten, verse cakes en lekkere lunches. Er werd uitgebreid gevierd dat we elkaar eindelijk weer zagen. Eenmaal thuis keek ik in de spiegel, zó had ik mezelf nog nooit gezien. 73 kilo. Opzich geen schrikbarend getal maar voor een meisje met een lengte van 1.64 was dit toch echt te hoog! Dieet boeken werden uit de kast getrokken en zelfs een shake dieet mocht niet baten. Afvallen lukte wel maar na een tijd viel ik weer terug in mijn oude gewoontes.

 

Gewone gezonde voeding

Hoe is het mij dan toch gelukt? Ik heb alle diëten, theorieën, boeken, shakes en repen achter mij gelaten en heb mij gericht op gewone gezonde voeding, meer beweging, bewuste keuzes maken en minder alcohol. Het klinkt zo simpel maar dat is het niet. Je valt niet als een tierelier af, het gaat juist best langzaam. Maar uit mijn ervaring is gebleken, ging het er langzaam af? Kwam het er niet meer aan! En dat was leuk, én motiverend! Daarbij vond ik plezier in hardlopen en uit eindelijk belandde ik in de sportschool. Heerlijk!

Mijn gewicht is nu stabiel rond de 61 kilo en ik ben enorm blij met mijn nieuwe leven. Natuurlijk met wat vallen en opstaan. Want wat voor de één werkt werkt simpel gezegd voor de ander totaal niet. Sporten vind niet iedereen leuk, en dit is ook echt helemaal niet erg. Er zijn zoveel verschillende manieren hoe je voldoende beweging kunt inpassen in je leven.

8590689575_4a70f73f70_o

 


Mijn reis

Dit voelt echt als mijn reis naar een fijn gewicht, met meer energie en zelfvertrouwen. En dat terwijl ik evengoed nog kan genieten van een wijntje of een stukje taart. Dankzij mijn opleidingen ben ik heel wat kennis rijker, niet alleen over voeding. En nu sta ik op het punt een praktijk aan huis te openen om mensen te mogen begeleiden met hún reis naar een nieuwe levensstijl. Ik zal een helpende hand bieden, advies geven waar nodig en mijn ervaringen en kennis met je delen. Wat heb ik er zin in! Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Op de rest van mijn website vind je nog meer informatie over wie ik ben en hoe ik je kan helpen!

Binnenkort; voedingsdagboek: Wat eet ik op een dag?

5 gedachten over “Mijn verhaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *