15 min maaltijdenDinerOntbijt/LunchRecepten

Omelet wraps met gegrilde kipfilet

Deze omelet wraps maak ik al een aantal jaren en toen bedacht ik me ineens, hij staat niet eens tussen m’n recepten! Time for a change dus want dit is mega lekker + veel vitamines/mineralen + vullend + veel eiwitten. Lekker voor de lunch én voor het diner! Je kunt dit trouwens ook heel goed nog de volgende dag eten. Even de wrap oprollen in aluminium folie  en de andere ingrediënten apart bewaren.

Het maken van de wraps is de eerste keer vaak lastig maar de gouden tip is om ze op laag vuur te bakken tot de bovenkant van het ei is gestold zodat je hem voorzichtig kunt ‘omflippen’.

Voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • paar plakjes kipfilet
  • 0,5 paprika
  • handje ijsbergsla
  • 4 snacktomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • Sweet chili saus
  • 2 el 30+ kaas

 

Zo maak je het:

Kluts de eieren los in een schaaltje of in een ‘shakebeker’. Voeg hier wat peper en zout aan toe. Doe wat olijfolie in de pan en laat dit eventjes goed heet worden. Zet het vuur dan op middelmatig vuur en giet een dunne laag ei in de pan. Dit laat je dus net zo lang staan tot de bovenkant van het ei bijna helemaal gestold is. Let er dus goed op dat je vuur niet te hoog staat. Hierna kun je hem voorzichtig omdraaien en dan nog kort aan de andere kant bakken.

 

 

Snijd de paprika in dunne reepjes en halveer de tomaatjes. Leg eerst de sla in de wrap, daarna de paprika, kipfilet, en de geraspte kaas. Maak het af met wat chilisaus en rol de wraps op.

Eet smakelijk! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *