DinerOntbijt/LunchRecepten

Romige paprika soep

Als het koud wordt buiten, krijg ik altijd trek in lekkere soepjes. Het hele huis dat lekker ruikt.. Hmmmm..
Laatst keek ik in m’n koelkast en zag ik nog een hele zak met paprika’s. Toen kwam dit heerlijke soepje er uit!

Wat heb je nodig?

  • 5 paprika’s (ik gebruikte geel en rood)
  • 150 gram wortelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillionblokje (of naar smaak)
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel gemalen chillipeper (of 1 tl sambal)
  • 1 bakje demi creme fraiche
  • 1 liter water

+ staafmixer

zo maak je het:

Snijd de paprika’s door de midden en haal de zaadlijsten er uit. Leg deze op een bakplaat in een voorverwarmde oven (200 graden, hete lucht) voor ongeveer 30 minuten. De buitenkant moet er uiteindelijk een beetje verschrompeld en bruin/zwart er uit zien. Dan zijn ze het makkelijkste om te pellen!

Snijd ondertussen de sjalotjes en de knoflook een beetje fijn. Dit hoeft niet heel fijn want ze worden toch straks vermorzeld door de staafmixer :P. Bak deze in de olijfolie ongeveer 2 minuten op laag vuur aan. Voeg alle kruiden hier aan toe. snijd de wortelen in stukjes en voeg toe aan de pan (lekker even meebakken). Kook 1 liter water en giet dit er bij samen met het bouillon blokje.

Als de paprika’s klaar zijn probeer je zo veel mogelijk te ontvellen. Dit is soms even een klusje maar doe vooral niet te moeilijk als er wat blijft zitten ;). Deze gooi je in de pan er bij en laat je even 5 minuten mee pruttelen. Daarna gaat de staafmixer er doorheen tot het een glad mengsel is. Op het laatst voeg je nog de demi crème fraîche toe en mix je dit kort mee. Even proeven… Misschien moeten er nog wat kruiden of peper en zout bij. Heb je nog wat verse koriander in huis? Super lekker er doorheen!

Ik eet dit als lunch of avondeten met nog wat brood/crackers er bij (met daarbij altijd nog een vorm van eiwitten: gebakken ei, kipfilet, huttekase, achterham etc.)

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *