Sinds mijn nicht uit Australië deze pesto pasta een keer voor mij heeft gemaakt, ben ik hooked! Simpel, gezond, lekker en snel op tafel. Daar hou ik van 😉
Ik maak altijd een dubbele portie want ik vind pesto pasta nog lekkerder om koud te eten. Neem ik mooi een bakje mee naar m’n werk, ideaal voor de zomerdagen! En zo krijg je ook nog weer wat extra groente binnen.
So, Emily Renner, thank you so much for bringing pesto pasta to my life.. God bless your cooking skills.. 😉
Hier komtie!
Dit heb je nodig:
Voor 2 personen ( of twee porties 🙂 )
- 1 a 2 kipfilets (net hoeveel je zelf wil, ik vind 1 vaak genoeg)
- Volkoren penne
- 2 el pesto
- klein handje pijnboompitten
- Halve broccoli (of gewoon de hele broccoli!)
- grote hand sperziebonen of harico verts
- theelepel gedroogde rozemarijn
- Peper en zout
- 2 tenen knoflook
- Optioneel : klein beetje Grana pandano kaas
En zo maak je het:
Snijd de kipfilet in dunne plakken doormidden ( zodat je filet wat dunner is). Marineer deze met de rozemarijn, peper en zout en snijd de 2 tenen knoflook doormidden. Leg de tenen verspreid onder of op de kipfilet en zet het voor 10 min afgedekt in de koelkast.
Ondertussen kun je alvast de pijnboompitten roosteren in en kleine droge koekenpan. Doe dit op laag vuur en blijf het goed omscheppen. het brand snel aan!
Zet ruim water op met een snufje zout voor de penne in een wat grotere pan. Als het water kookt kun je de penne er in doen (meestal 11-14 min ) Snij de broccoli in kleine roosjes en maak de boontjes schoon. De broccoli gaat ook in de pan bij de penne. Ik voeg ze vaak de laatste 2 min van de kooktijd (van de penne) toe. Maar dan moet je wel van knapperige groenten houden.
Pak de kipfilet uit de koelkast en haal de knoflook er tussenuit. Doe de kipfilet in een grillpan (dit kan vaak zonder olie). Bak de filets tot dat ze gaar zijn.
Giet de groenten en de penne af en snij de kipfilet in kleine stukjes. Voeg alles nu toe aan de grote pan met groenten en penne (de kip, pijnboompitten en de pesto) en roer goed doorelkaar. Maak het evt af met nog wat grana padano kaas, peper en zout!
Eet smakelijk! 🙂