Nadat veel van jullie enthousiast waren over de ‘Turkse pizza’s’ die ik afgelopen donderdag at besloot ik om er een receptje van te maken!
Ik heb het woord Turkse pizza’s tussen aanhalingstekens gezet want natuurlijk is dit niet de manier hoe een turkse pizza wordt gemaakt maar het doet mij wel erg aan de smaak denken! 🙂
Als wij geen zin hebben om te koken en een fastfood maaltijd willen, zorgen we dat we dit in huis halen. Want het is echt easy en snel, redelijk gezond en vooral lekker…. Ik eet dan één gevulde wrap en maak daarna nog een salade van alles (met de sambal en knoflooksaus als dressing, ja dit is écht lekker 😉 ) Dit doe ik omdat ik twee wraps qua kcal te veel vind. Maar dit is natuurlijk voor iedereen anders.
Waarom zeg ik redelijk gezond? De scharrel kipkebab valt wel onder de noemer ‘bewerkt vlees’. Als je mijn artikel hebt gelezen over waarom je soms beter even geen vlees kan eten en waarom er een limiet is gesteld aan bewerkt vlees weet je waarom maar mocht je het nog niet hebt gelezen, zeker even doen! Lees hier waarom je dit niet te vaak moet eten.
Nou hier gaan we!
Voor 2 personen
- 1 bak scharrel kipkebab (verkrijgbaar bij DEEN supermarkten)
- 2-4 volkoren wraps (ligt er aan hoe veel wraps je wilt eten)
- 4 el Griekse yoghurt 0% vet
- 2 kleine teentjes knoflook of 1 grote
- 1 el frietsaus
- beetje sambal
- 1 grote of 2 kleine paprika’s
- zak ijsbergsla
- 30+ geraspte kaas
- peper, zout en wat fijne Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
We beginnen met de gezonde knoflooksaus: Je doet 4 el Griekse yoghurt in een bakje samen met 1 el frietsaus, perst hier 1 a 2 teentjes knoflook bij (goed proeven). Daarna wat peper, zout en wat Italiaanse kruiden. Het toevoegen van de Italiaanse kruiden is meer voor de look dan voor de smaak dus dit kun je achterwege laten!
Daarna snijd je de paprika’s in kleine blokjes. Voeg een klein beetje olijfolie toe aan de pan en bak eerst de kipkebab even kort aan. Voeg daarna de paprika toe tot alles warm is. Verwarm ondertussen de wraps en zet alles op tafel!
De sambal doe ik op het laatst een beetje er overheen 🙂
Zelfs de uitleg is kort! haha.